Flicka vårdas på Akademiska i Uppsala

En flicka vårdas på Akademiska sjukhuset i Uppsala för nackskador och en man vårdas fortfarande på intensivvårdsavdelningen på Karlskoga lasarett efter olyckan som inträffade på E18 vid Holmsjön mellan Karlskoga och Örebro under lördagseftermiddagen då en ung flicka omkom.

För de övriga inblandade är tillståndet stabilt efter omständigheterna.

Det var en personbil med en kvinna och fyra barn från länet och en husbil med två personer, en man och en kvinna, från Schweiz som frontalkrockade på den olycksdrabbade vägsträckan under lördagseftermiddagen.

Föraren av personbilen flyttades under söndagen från intensivvårdsavdelningen på Universitetssjukhuset i Örebro. Föraren är chockad med lindriga sårskador och tillståndet efter omständigheterna är stabilt, enligt kommunikén från USÖ.

Två av de andra flickorna som färdades i personbilen är västenligen oskadade enligt kommunikén. En av flickorna vårdas fortfarande på Karlskoga lasarett och den andra har blivit hemskriven.

Mannen som färdades i husbilen har opererats för underbensfraktur på Karlskoga lasarett och vårdas nu på intensivvårdsavdelningen.

Det är fortfarande oklart vad som orsakade olyckan.