Friad från knivhugg i halsen

Den 21-årige man från Karlskoga som åtalats för mordförsök efter att först ha knivhuggit en man i halsen och sen kastat en yxa som träffade honom i ryggen, frikändes på fredagen av Örebro tingsrätt.

Tingsrätten menar att knivskadan i halsen hos den andre mannen kan ha berott på slumpen och att skadan kan ha uppkommit genom ett stick eller en svepande rörelse. I domen står det att det inte går att bevisa om skadan har uppkommit genom kraftigt våld eller inte.
Både den 21-åriga mannen och mannen som skadades med kniv var kraftigt påverkade och har lämnat olika versioner av händelsen.
Det var den 19 maj i år som 21-åringen, enligt åtalet, attackerade en man i ett trapphus på Lindvägen i Hällefors. Först högg han mannen i halsen med en kniv och huggen träffade bland annat luftstrupen. Därefter sprang 21-åringen och hämtade en yxa som han kastade mot mannen och som träffade mannen i ryggen.
Åklagaren ville ha 21-åringen fälld för försök till mord eller vållande till kroppsskada och grov misshandel men direkt efter rättegången, den 20 juli, så försattes mannen på fri fot.

Mannen dömdes istället bland annat för narkotikabrott, olaga intrång och skadegörelse till 150 dagsböter.