Oklart om det blir någon mast i Knutsbol

Det är fortfarande oklart om det blir en mobilmast i Knutsbol i Degerfors eller inte. Ärendet är just nu hos Länsrätten eftersom boende i Knutsbol har överklagat Länsstyrelsens beslut.

Det  handlar om en 60 meter hög mobilmast som ett mobilföretag vill bygga i Knutsbol. Men boende i området anser att masten ligger för nära bostäder, och det ansåg även Bygg- och miljönämnden i kommunen som avslog ansökan om byggandet av mobilmasten när ärendet först kom in till kommunen i december förra året.

Kommunens beslut överklagades av mobilföretaget till Länsstyrelsen som gav företaget rätt. Men DET Länsstyrelsebeslutet tänkte Degerfors kommun överklaga, men överklagan kom in för sent och avslogs.

Ove Weststrand, bygg- och miljöchef i Degerfors kommun, säger att överklagan skulle ha varit inlämnad en fredag men att den inte kom till länsstyrelsen förrän på måndagen.

Weststrand säger att kommunen visste när överklagan skulle ha varit inne men att semestertiderna gjorde att ärendet blev försenat.

Men eftersom några boende i Knutsbol lämnade in en överklagan, i tid, ligger ärendet om bygglov av masten nu hos Länsrätten i Örebro län.

Det är alltså fortfarande oklart om ett bygglov för masten i Knutsbol ska beviljas eller inte. Om länsrätten återförvisar ärendet till Degerfors kommun igen så börjar förmodligen hela processen om på ny kula, säger Ove Weststrand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".