Nya IVA invigs på Universitetssjukhuset i Örebro

Idag invigs två helt nya intensivvårdsavdelningar på Universitetssjukhuset i Örebro. Lokalerna har blivit rymligare och lättare att jobba i, det konstaterar Carina Åberg som är undersköterska på den ena intensivvårdsavdelningen.

Undersköterkan Carina Åberg har tillsammans med bland andra sjuksköterskan Gun Gillberg ingått i den byggrupp som sett till att lokalerna anpassats efter personalens och patienternas behov. Båda är jättenöjda idag med att alla vårdfunktioner nu samlats på ett ställe.

En ljus, varm färgton går igen på hela IVA, och salarna känns rymliga. Belysningen är särskilt anpassad för att inte störa patienterna och all teknik har samlats ihop i flyttbara tak-armar vid sidan av sängarna, istället för på golvet och i väggpanelen bakom patientens huvud. Ett undertryck i vårdsalen förhindrar att infektioner sprids på avdelningen.

Och överläkaren på allmän-IVA, Lars Berggren, är förstås glad över alla tekniska finesser på en av världens modernaste intensivvårdsavdelningar, men bara av ett enda skäl, säger han, nämligen att personalen kan arbeta bättre tillsammans som ett team i de nya lokalerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".