Dålig konkurrens orsak till höga bankavgifter

Konkurrensen bland bankerna måste öka för att pressa dom höga avgifterna som bankerna belastar affärsidkare med. Det är politikernas svar på att alltfler småbutiker tvingas ta extra betalt av kunder som använder bankkort som betalningsmedel.
Som vi berättade igår, så kostar det minst tre kronor för kunder som vill betala med kort på många restauranger och butiker. Men för butiksägaren kan det bli betydligt dyrare. Småföretagaren och blomsterhandlaren Claes Areliden i Örebro har räknat ut att det kostar honom 17 000 kronor per år och drygt 28 kronor per transaktion, summor som han anser är orimliga. Både Ola Karlsson, moderat riksdagsman från Karlskoga och Inger Lundberg, socialdemokratisk riksdagsledamot från Örebro tycker att bankerna tar ut för höga avgifter för korttjänster. Dom är eniga om att hårdare konkurrens på den svenska bankmarknaden skulle pressa avgifterna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".