Vallokaler ska hållas öppna

Att röstlokalen i Brickebacken i Örebro var stängd på onsdagen är olyckligt men sånt som kan hända. Det säger Robert Österlund, som är valansvarig i Örebro kommun. Men ansvrig politiker lovar att lokalerna ska hållas öppna.

Vi har tidigare berättat om att vänsterpartiets ledare Lars Ohly kommit för att inviga lokalen. När han upptäckte att lokalen var stängd på grund av sjukdom blev han mycket upprörd. Robert Österlund säger att det inte är självklart att en förröstningslokal är öppen på de tider som är bestämt. Röstlokalen i Brickebacken öppnade senare än den skulle på torsdagen, fortfarande på grund av sjukdom.

Men nu svarar ansvarig politiker att vikarier ska gå att ordna.
- Det är självklart att de röstlokaler som finns i Örebro kommun ska hållas öppna under de tider som vi bestämt. Det säger Björn Sundin, som är socialdemokrat och ordförande för kultur- och medborgarnämnden i Örebro.
-Vi har 10 000 anställda i Örebro kommun så det ska nog gå att ordna en vikarie, säger Björn Sundin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".