15-åring gripen misstänkt för mordbrand

Det har varit två misstänkta mordbränder i Karlskoga natten till tisdag. En 15-årig pojke från Karlskoga har gripits och sitter nu anhållen hos polisen misstänkt för mordbrand. Han greps i sitt hem efter tips till polisen

Det första larmet kom några minuter iföre klockan två, en moped som stod lutad mot en husvägg utanför ett flerfamiljshus i Karlskoga brann och elden sped sig till fasaden på huset. Där tvingades räddningstjänsten riva ytterpanelen på huset för att få stopp på branden.
Bara några minuter senare kom larm nummer två, det brann på Österledsskolan, som bara ligger några hundra meter från den första brandplatsen. Där brann det på en lastbrygga men den elden kunde släckas snabbt.
Efter att polisen fått in tips kunde den nu anhållna 15-åringen gripas i sitt hem i Karlskoga. Han nekar till brott och säger sig inte ha något med bränderna att göra, trots att han vid gripandet var både sotig och luktade brandrök, enligt polisens vakthavande befäl.
Ingen person har kommit till skada i någon av bränderna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista