Vänstern i Arboga förstår inte hur vänstern i Degerfors resonerar

Vänsterpartiet i Arboga ifrågasätter nu partikamraterna i Degerfors. Det handlar om huruvida tågstationen ska ligga i centrum eller inte. Vänstern i Degerfors vill inte att stationen ska flyttas in till centrala Degerfors. Men i Arboga gjordes en sådan flytt för tio år sedan, och den har varit viktig för Arboga, menar Dan Karlsson i Vänsterpartiet.

Även Vänsterpartiet som sitter i opposition i Arboga menar alltså att det var en bra idé att flytta tågstationen till centrum för drygt tio år sedan. I morse berättade vi att resandet ökar med en centralt placerad station, enligt Banverket. Ändå väljer Vänsterpartiet i Degerfors att riva upp förslaget om en flytt av stationen från området Bruket in till centrum. Enligt vänstern är det ekonomiskt riskabelt att flytta stationen, men även något som skulle försämra tillgängligheten. Men det resonemanget köper inte vänsterpartisten i Arboga Dan Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista