Tobakshandlare oroas inte över brottsmisstanke

Lättade och glada, så känner sig ägarna till en av tobaksbutikerna i centrala Örebro som nu får fortsätta sälja tobak. Örebro kommun ville stoppa all tobaksförsäljning efter att det i butiken misstänks ha sålt stora mängder cigaretter till barn under 18 år. Men nu blir det inte så, och det är en av de utpekade affärsbiträdena glad för.

Osama, vars mamma äger en av tobaksbutikerna i Örebro, kan för stunden andas ut.
Familjen överklagade kommunens beslut om försäljningsstopp av tobak, och fick rätt.
Som SR Örebro tidigare berättat har Länsstyrelsen konstaterat att det inte finns stöd i tobakslagen för ett generellt försäljningsförbud för alla åldrar, som det kommunen ville införa.
Men Osama och hans bror har andra bekymmer. De är båda åtalade för att vid minst 500 tillfällen ha sålt tobak till minderåriga. Något de nekar till, enligt Osama.
Att Osama och hans bror vid upprepade tillfällen skulle ha sålt smuggelcigaretter till minderårig och andra kunder stämmer inte heller, säger han, och de kommande domstolsförhandlingarna den 17 oktober tar han med ro.

Läs tidigare artiklar om tobakshandlaren:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista