Fortsatt missnöje kring ny friidrottshall i Örebro

Turerna kring bygget av en ny friidrottshall i Örebro fortsätter. Kommunen vill ha hallen i Vivalla, men varken de som bor där eller Örebros största friidrottsklubb, KFUM, är nöjda med placeringen. Det säger Jörgen Drageryd, som är vice ordförande i KFUM Örebro friidrott.

Efter att kommunen presenterade planerna om att bygga en ny friidrottshall i Vivalla har de berörda kallats till två möten för att tycka till.

Eleverna på Vivalaskolan har protesterat för att deras skolgård försvinner. Och friidrottsföreningarna anser att det blir för trångt i området, det kommer inte att finnas tillräckligt med parkeringar.

De enda som tycks vara positiva är politikerna.

De i sin tur har efter protesterna lovat att alternativa planer skulle tas fram kring var friidrottshallen ska byggas. Alternativen skulle ha presenterats vid det senaste mötet, men det gjordes inte enligt Jörgen Drageryd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista