Jagad våldtäktsman kan ha slagit till igen

Polisen ser stora likheter mellan våldtäkten i natt i Karl Johansparken och den i Karlaparken för tre veckor sedan. Vid halv fyra-tiden i natt blev en 17-årig flicka överfallen och våldtagen på väg hem till sin bostad på Väster.

En 17-årig flicka blev våldtagen natten mot söndagen på Väster i Örebro. Flickan chockades och hade därför svårt att uppge exakt var våldtäkten ägde rum, men allt tyder på att det var i Karl Johansparken eller i närheten av den. Parken kommer att vara avspärrad hela dagen för polisens tekniker.
Flickan beskrev gärningsmannen som ganska lång och smal, mörkhårig, brunögd och med skäggstubb. Han var klädd i svart vinterjacka och svarta skor.
Enligt polisens presstalesman Torbjörn Carlsson kan det vara samma gärningsman som våltog en kvinna i Karlaparken för tre veckor sedan. Dels stämmer signalementet överens till viss del och dels ligger de båda parkerna ganska nära varandra, enligt Carlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".