Övervakningskamera kan ha fångat våldtäktsman

I spaningarna efter de två överfallsvåldtäkterna i Örebro dom senaste veckorna ska nu polisen försöka komma i kontakt med människor som passerade genom Vasatunneln natten till söndag.

Den 17-åriga flicka som den natten våldtogs i Karl Johansparken på väster passerade genom tunneln efter klockan tre på natten och polisen hoppas att andra som gick samma väg kan ha viktiga uppgifter att lämna.
Därför kommer polisen på onsdagen att offentliggöra bilder från en övervakningskamera i tunneln.
Polisens presstalesman Torbjörn Carlsson vill inte spekulera i om den man som våldtog flickan kan ha fastnat på någon bild från övervakningskameran.
Som vi berättade på tisdagen har nu den kvinna som för några veckor sedan våldtogs i Karlaparken fått se bilder på de över 40 namngivna personer som polisen fått tips om efter att ha presenterat en fantombild. Men trots att hon inte kände igen någon på bilderna så säger Torbjörn Carlsson att polisen ändå inte utesluter att den skyldiga mannen kan finnas bland de personerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".