Speedwaylaget Örnarna vann efter protest

Enligt uppgift till Radio Skaraborg tilldelas speedwaylaget Örnarna segern i förra veckans match mot Indianerna från Kumla. Slutresultatet ändras till 48-45, efter att Örnarna protesterat mot Indianernas laguppställning.
Örnarnas ledning lämnade in en protest redan före matchen. Men matchen genomfördes och slutade oavgjort 48-48. I protesten hävdades att Indianerna använde förare med för låg snitt, det vill säga alltför lågt rankade förare. Dessutom ersatte Indianerna en skadad förare på ett felaktigt sätt. Nu har protesten behandlats av motorcykelförbundet SVEMO och godkänts. Slutresultatet ändras till 48-45 i Örnarnas favör. Det innebär två betydelsefulla poäng för Örnarna. Laget kämpar i botten av tabellen för ett nytt kontrakt i Elitserien. Imorgon, tisdag, möts Indianerna och Örnarna i ett laddat returmöte i Kumla.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".