Övervakningsbilder leder till fler förhör

Polisen kommer att förhöra alla de som hört av sig och känner igen sej från bilderna i en gångtunnel i Örebro natten till söndag. Det är för att få in upplysningar om våldtäkten i Karl Johanparken som personerna är intressant för polisen.

Det är i spaningarna efter den senaste tidens två överfallsvåldtäkter som polisen vill komma i kontakt med de som funnits i närheten av Karl Johanparken vid halvfyra tiden söndagmorgon. De flesta av dé som är med på bilderna har hört av sig, det berättar Robert Hasslinger, chef för den avdelning inom polisen som utreder grova brott.
I går tog teveprogrammet Efterlyst upp de två överfallsvåldtäkterna i Örebro, och polisen väntar nu på de tips som samlades in under programmet. Samtidigt fortsätter arbetet med att knacka dörr i området kring Karl Johanparken. Problement är enligt Robert Hasslinger att den senaste våldtäkten skedde vid en sån tidpunkt att de flesta låg och sov och därför inte hörde något.
Att det skulle röra sig om samma man både vid våldtäkten i Karlaparken och i Karl Johanparken är än så länge bara en hypotes för polisen. Det finns även sånt som pekar på att det inte rör sig om samma man säger Robert Hasslinger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".