Örebroares liv blir teater i nytt projekt

Vardagslivet för invånarna i Vivalla och Baronbackarna i Örebro kan komma att bli teater. Det är Länsteatern som i samarbete med lokala föreningar drar igång ”Berättelsens teater” för att öka mångfalden. Projektledare är Tomas Dahlberg.

I kväll hålls en första workshop på Skådespelet i Baronbackarna för att locka fram människors berättelser från stadsdelen. Sedan ska den som vill få hjälp att jobba vidare med manusförfattande och dramatisering.

Berättelsens teater är ett treårigt projekt som Länsteatern nu drar igång med stöd av bland andra Statens kulturråd, i samarbete med bland annat amatörteaterföreningen Thea och Örebro kommun. Målsättningen är att erbjuda publiken berättelser som annars sällan hörs, men också att etablera två fasta scener utanför stadskärnan, där både Länsteaterns ensemble och amatörskådisar kan spela separat eller ihop.

För att vara med behöver man varken bo i Baronbackarna eller Vivalla eller ha tidigare erfarenhet av att skriva eller spela teater. Alla som tror sig ha nåt att berätta är välkomna, säger projektledare Tomas Dahlberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".