Detaljplan för friidrottshall ses över

Kraftiga protester från flera håll och att ärendet har behandlats för snabbt, är några av orsakerna till att detaljplanen för bygget av en ny friidrottshall på grusplanen i Vivalla i Örebro nu görs om, berättar byggnadsnämndens vice ordförande, miljöpartisten Jonas Eriksson.

Nu ska detaljplanen ses över igen, helt förutsättningslöst, och denna gång man måste även ta med framtida planer, säger Jonas Eriksson.

Att detaljplanen nu återremmiteras av byggnadsnämnden för att ses över på nytt kan innebära att flera idrottsföreninger kommer att stå utan träningsmöjligheter under en period, eftersom kontraktet för den hall vid Mässan som används i dag, går ut nästa årsskifte, men det tror Jonas Eriksson löser sig:

Några som är glada i dag, efter beslutet i byggnadsnämnden är KFUM Örebro friidrott. De ser poitivt på att man nu ser över placeringen, sen att de kan stå utan hall ett tag om det blir förseningar, det får man ta, det säger Jörgen Drageryd, vice ordförande i klubben.

Jörgen Drageryd träffade så sent som i går svenska landslagsmän i friidrott, Fredrik Johansson och Mikael Jacobsson, som är fostrade i Örebro men nu tävlar för andra klubbar i landet. De säger att de gärna återvänder till Örebro om det blir en ny hall.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".