Fortsatt väntan på politiskt styre i Degerfors

I Degerfors kommun kommer vänsterpartiets medlemmar att få bestämma om partiet ska samarbeta med socialdemokraterna eller om de ska fortsätta i opposition de närmaste åren.

Vänsterns medlemmar ska nämligen hålla ett medlemsmöte den 6:e november och först då kommer det att avgöras vem som ska styra politiken i Degerfors.
Vänsterpartiets oppositionsråd, Roland Halvarsson, känner sig dock något oroad för att samarbeta med socialdemokraterna. Enligt Halvarsson är det det lilla partiet som nästan alltid förlorar på ett samarbete.
Han grundar det på dåliga erfarenheter från mitten av 90-talet då s och v styrde tillsammans. Dessutom känner sig vänsterpartiet nu överkörda i frågan om en flytt av tågstationen. En flytt de är emot, men som ändå tycks bli av.
Att gå samman med s trots så olika uppfattningar i den frågan kan bli svårt. Ändå menar Roland Halvarsson att det är väldigt öppet hur medlemmarna kommer att besluta på mötet den 6.e november.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".