Begärs häktade för mord

De två män i 20-årsåldern som sedan i tisdags suttit anhållna i Norrköping misstänkta för att ha orsakat en tysk mans död i september begärs idag häktade.

Den tyske mannen hittades död i Motala ström i slutet av september. Först trodde polisen att det inte handlade om något brott men efterhand började polisen misstänka att mannens död inte var naturlig. Och tisdag greps och anhölls två män i 20-års åldern misstänkta för misshandel och grovt vållande till annans dör. Brottsrubriceringen ändrades senare till att också gälla mord.

Polis och åklagare är mycket förtegna om uppgifter som rör mordet, men åklagare Mats Näkne säger att de kom männen på spåren efter tips.

Den tyske mannen anmäldes försvunnen efter en sen kväll på krogen och knappt en vecka senare hittades han död i vattnet ungefär i höjd med Hamnbrohemmet i Norrköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".