Förlust mot serieledarna för Finspång

Finspångs oflyt håller i sig. På söndagen förlorade man igen i innebandyns division ett mellersta. Den här gången var det serieledarna Farsta som besegrade östgötalaget. Resultattavlan visade siffrorna 3-6 när slutsignalen ljöd i Aluceum.

Finspång inledde säsongen i full fart och tog flera raka segrar. Men sen hände någonting med laget, Finspång började förlora och gick från topplag till bottenlag i innedandyns division ett. Söndagens match var återigen en besvikelse för Finspång.

- För det första är jag inte imponerad av Farsta, jag hade förväntat mig en tuffare match rent fysiskt, de vinner med 6-3 för att de sätter de lätta chanserna. Vi får ett bra tryck, men vi får inte sätta dit chanserna som de gör, sa Erik Karlsson i Finspång efter matchen.

Trots bra spel ville det sig alltså inte den här gången heller för Finspång. Man bjöd upp bra motstånd mot serieledarna. Men de flesta målen stod motståndarna för.

- Vi vinner skottstatistiken igen för femte matchen i rad, och jag tycker vi spelar bra innebandy, men vi får inte in de här ”stolpe in-chanserna” som Farsta fick idag, konstaterade Erik Karlsson.

Finspång måste nu ta sig ur den negativa spiralen, vilket Erik karlsson inte tror ska vara en omöjlighet.

- Det är bara att jobba på, som jag sa tidigare så spelar vi jättebra innebandy. Det är bara att jobba på och tugga på varje träning framöver så kommer vi vända det här, det kan jag lova finspångspubliken, avslutade Erik Karlsson.

Finspångs mål gjordes på söndagen av Fredrik Johansson, Jani Muntila och Erik Karlsson inför 435 åskådare i Aluceum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".