Fotboll: Linköping FC vann det lilla silvret

I årets sista match i Damallsvenskan i fotboll förlorade Linköping FC borta mot Hammarby med 0-3. Ett resultat som placerade Linköping på tredje plats i sluttabellen.

Linköping FC stod för en rejäl urladdning tidigare i veckan då man bortaslog Umeå i finalen av Svenska cupen. Och kanske var det den matchen som fanns kvar i kroppen då linköpingslaget begav sig till Stockholm för att avsluta Damallsvenskan.

- Alltså man är lite trött i kroppen, det har varit en lång resa, och självklart så har det ju varit ett glädjerus i kroppen också. Men vi har ju vetat om att vi har haft en match idag och så självklart ska det inte vara något problem att ladda om men man är lite trött i kroppen, konstaterade Lotta Rohlin i LFC efter matchen.

I dagens match tog Hammarby kommandot från start och gjorde också 1-0 i den sjunde minuten genom Marijke Callebaut. Precis före pausvilan kom sen målet som betydde 2-0, och i den andra halvleken gjorde stockholmslaget också 3-0 och fastställde slutresultatet.

- Vi kommer inte alls upp i den kapacitet som vi gjorde hade uppe i Umeå och som vi haft de senaste matcherna. Jag vet inte, men vi är inte tillräckligt aggressiva och vinner inte närkamper, och passningsspelet är inte heller så vidare bra idag, fortsatte Lotta Rohlin.

Men trots den avslutande förlusten kan Linköping konstatera att de gjort en strålande säsong.

- Sett över hela säsongen så gör vi en kanonsäsong, och att vi dessutom tar Svenska cupen-guldet också, så vi är jättenöjda även om det är lite surt just nu med en förlust här. Men tittar man på hela säsongen så är vi nöjda och glada, sa Lotta Rohlin.

Caroline Seger om damfotbollens framtid

Nu när fotbollsäsongen är över börjar istället ryktenas säsong. Vilka spelare kommer att förstärka lagen och vilka försvinner?

Linköping har hittills skrivit kontrakt med Josefine Öqvist, Petra Larsson, Marie-Louise Skålberg, Caroline Seger, Maria Aronsson, Frida Östberg (tvåårskontrakt), Sara Larsson (nytt tvåårskontrakt) samt Maria Karlsson.  

År 2008 har ett antal lag anmält sig till den amerikanska proffsligan för damer. Det finns stor risk för att de bästa profilerna från damallsvenskan då hamnar på andra sidan Atlanten.

Linköpings spelfördelare på mittfältet, Caroline Seger börjar med att prata om eventuella förändringar av damallsvenskans serieupplägg.