Politikerna: En olycklig hantering

Nu bemöter politiker i Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden i Linköping kritiken mot att stänga bussgator för färdtjänstens taxibilar och specialfordon.

- Det är bara att erkänna att det är en olycklig hantering att man har fattat ett beslut utan att samråda med dem som är berörda, säger Björn-Eric Boberg, vice ordförande i nämnden.

Som vi berättat tidigare är taxiförare upprörda över beslutet och dessutom har ingen information om förändringen gått ut till vare sig taxibolag, beställningscentralen eller förarna.

Boberg förklarar beslutet med att samråd skett med Östgötatrafiken och det var helt enkelt ingen som tänkte på de andra buss- och taxibolagen.

Det dåliga tjänstemannaunderlaget är också en förklaring till att kollektivtrafiknämnden, som har ansvar för färdtjänstens organisation, inte heller varit informerade.

Lars Neselius, vice ordförande i kollektivtrafiknämnden i Linköping är mycket kritisk till att de inte informerats och säger att han nu ska försöka ta reda på hur stora konsekvenserna blivit för  färdtjänsten.

Att det är en miss erkännder alltså Björn-Eric Boberg, men att vanliga bussar tar sig fram på bussgatorna medan färdtjänsten får köra omvägar anser han inte är att missgynna funktionshindrade.

- Det är mera för resebolagen att planera sina resor, säger Boberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".