Planer för Folkungavallen ställs ut

Linköpings kommun presenterade idag planerna för hur Folkungavallen kommer att se ut när 600 lägenheter byggs på området.

Tre modeller över de nya bostäderna på Folkungavallen visas från och med idag på biblioteket så att linköpingsborna ska kunna ge sina synpunkter på förslagen.
Ett av förslagen ser ut som ett stadskvarter och det tycker Hans Flintberg som bor i närheten bäst om. eftersom han då får behålla sin utsikt.
- För att vi bor här i hörnet och vi har ju en väldigt fin utsikt idag.

De andra två förslagen har en öppnare lösning där husen står glesare med flera gröna stråk ner mot den konstgjorda sjön vid Tinnerbäcksbadet.
Kommunalrådet Gösta Gustavsson är förtegen om vilken modell han tycker bäst om eftersom han inte vill påverka linköpingsborna men senare avslöjar han att den modell med lägre hus och parkområden är hans favorit.
Lägenheter byggs om ett par år
2009 beräknas byggnationen komma igång och trots att Gösta Gustavsson nu regerar tillsammans med Bengt Olsson från folkpartiet  som varit mest kritisk till att bebygga Folkungavallen hävdar han att den politiska trätan är över.
- Ja, den är över. Det som det handlar om nu är naturligtvis att från olika partier bevaka att det här blir ett bra område och där tror jag att folkpartiet och Bengt Olsson kommer göra en bra insats med de värderingar man har.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista