Många anställda på Migrationsverket saknar förtroende för ledningen

Nästan 80 procemt av akademikerförbundet SACO:s medlemmar på Migrationsverket med huvudkontor i Norrköping känner inget förtroende för verksledningen.

Det är en ny undersökning som fackförbundet SACO gjort bland 500 medlemmar som visar att många anställda inte känner något förtroende för ledningen.
- Det tycker jag är helt unikt i svensk statsförvaltning. Det tror jag inte andra myndigheter kan uppvisa, en sådan här hög siffra, säger Karl-Erik Johansson företrädare för SACO på Migrationsverket.

Fackförbundet kräver nu en bättre styrning och en bättre kommunikation mellan ledningen och medarbetare på verket och i dagarna har förbundet träffat verksledningen och framfört ett antal krav.

Bland annat vill man att personalpolitiken ska vara tydlig och uppvärderas på myndigheten. Medarbetarnas inflytande måste också bli större och personalen måste uppmuntras att lämna synpunkter på arbetet och inte vara rädda för att komma med kritik. SACO vill också att en tydlig lönepolicy ska tas fram där medlemmarna ska veta vad som premieras i lönesättningen. För som läget är idag är arbetsmiljön inte så bra, och det visar sig på arbetsplatsen, säger Karl-Erik Johansson.
- Enkäten visar ju också att det är en jättestor del av medlemmarna som vill sluta på Migrationsverket. Det är ungefär samma siffra, 70-80 procent, som vill sluta och 60 procent tror jag det var som aktivt söker annat jobb.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".