Hästeliten riskerar bli utan prispengar

De som vann i Linköping Horse Show för en månad sedan riskerar att bli blåsta på delar av sina prispengar. Bolaget bakom tävlingen har försatts i konkurs, skulderna uppgår till en miljon kronor.

Linköping Horse Show hade samlat den svenska hoppeliten, bland andra Malin Baryard Johnson från Norrköping. Men även en mängd namnkunniga utländska ryttare fanns på plats i Cloetta Center. Inte mindre än tre världsmästare från VM i Aachen fanns på plats, däribland individuelle mästaren Jos Lansink, Belgien.

Men det var bara ett problem, publiken svek arrangemanget. I fredags försattes bolaget bakom tävlingen i konkurs vid Lunds tingsrätt. Skulderna uppgår till drygt en miljon kronor, enligt vad SR Östergötland erfar.

- Sannolikt kommer inte vinnarna få ut hela beloppet som de vann. Min förhoppning är att vi ska kunna driva in de fordringar som finns, så att viss utdelning kan ske, säger konkursförvaltaren Peter Öfverman på Ackordscentralen i Malmö.

Närmast väntar ett edgångssammanträde ska hållas i december. Då ska konkursförvaltaren och företagsledningen upprätta en konkursbouppteckning.

Bakgrunden till konkursen sägs bero bland annat på att publiken svek arrangemanget.

Hur stor är chansen att vi får se Linköping Horse Show nästa höst?

- Jag skulle vilja avstå i att spekulera, det är ju ett omfattande arrangemang och det finns ju en anledning till att bolaget gick i konkurs, säger Öfverman.