Ny tävling ska locka kvinnor till O-ringen

När orienteringstävlingen O-ringen nästa sommar avgörs i Mjölby så finns en ny tävlingsform med i arrangemanget.

O-ringentjejen är en endagstävling som Olof Lillecreutz hoppas ska locka fler kvinnor till orienteringen.

Det är tänkt att vara orienteringens svar på tävlingar som tjejmilen och tjejvasan som lockar stora skaror tävlande.

- Vi vet att det finns många som följer med som inte tävlar, utan som servar och hjälper till. Nu får de ett lopp. Kan vara ganska kul att vara i fokus under en dag, säger Johan Lilliecreutz generalsekreterare för O-ringen i Östergötland.

Idag består O-ringen av tre delar, femdagarstävlingen, O-ringenvasan och så den nya O-ringentjejen. Från månadsskiftet oktober-november går det att anmäla sig till tjejloppet. Än har det bara kommit in ett fåtal anmälningar men planerna är att O-ringen ska skicka med en broschyr om den nya klassen till kvinnor som anmältsig till exempelvis Tjejvasan och Tjejvättern.

- Jag tror att just den här målgruppen, kvinnor mellan 25 och 50 år är ganska motionsintresserad idag och det här skulle kunna vara någonting för dem, säger Johan Lilliecreutz.

Tanken är att O-ringentjejen ska bli ett permanent inslag i O-ringen. Det är redan klart att 2008 års arrangörer i Dalarna ska fortsätta med tävlingen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista