1 av 2
Kent Johansson inne i värmestugan där en plåtskiva fått ersätta fönsterrutan.
2 av 2
Lappat stängsel vid Returpunkten.

Inbrott och krossade fönster vid Returpunkten


Returpunkten i Skärblacka har utsatts för skadegörelse och inbrott vid flera tillfällen den senaste tiden. Tidigare har även två andra returpunkter i kommunen haft problem med skadegörelse och nu kommer samtliga bevakas av väktare.

På dörren till den lilla röda stugan på Returpunkten i Skärblacka sitter en plåtskiva istället för ett fönster. Natten mellan måndag och tisdag var det någon som krossade fönstret.
- Då slog de in den här för och komma in. Man bröt sönder karm och låsbläck och sådana saker. Det var ganska rejält förstört här då, säger Kent Johansson, som arbetar på Returpunkten, när han visar dörren.
De nattliga besöken började redan under sommaren och sommarlovet då staketet klipptes upp och man rotade i containrarna. Men de senaste månaderna har det blivit värre med uppbrutna dörrar, krossade fönster och stölder. Tidigare i veckan hade man alltså påhälsning och även under den gågna helgen. Och för Kent Johansson är det inte roligt att komma till jobbet och gång på gång mötas av glassplitter.
- Det är tråkigt för det är så mycket att ta rätt på. Sitta hela förmiddagen och ringa och ordna med låssmeder och glasmästare. Det blir rätt så mycket med det där.
Händelserna är polisanmälda men för att få bukt med problemen tror Kent Johansson att det måste till någon form av bevakning. Tidigare har kommunen också haft problem vid returpunkterna i Norrköping och Åby. Där finns numera väktare och Peter Zinderland, chef för avfall på tekniska kontoret i Norrköping, berättar att även returpunkten i Skärblacka kommer att bevakas.
- Nu har vi även infört det i Skärblacka och hoppas ju på att det ska hjälpa.


 


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista