Arklöv mötte poliser utan Polishögskolans vetskap

Uppdaterad version 08:00

Jackie Arklöv som för sju år sedan dödade två poliser i Malexander har träffat några av deras blivande kollegor när de besökt Kumla. Enligt uppgifter har han föreläst om hur han tagit avstånd från nazismen.

Jackie Arklöv dömdes till livstids fängelse för polismorden i Malexander. Nu har han enligt TT föreläst om hur han genom ett projekt vid Fryshuset i Stockholm fått hjälp med att ta avstånd från sina nazistiska idéer för mindre grupper av polisstudenter som besökt Kumla. Enligt Aftonbladet känner man på Polishögskolan inte till att dessa möten förekommit och från skolan hävdar man att de inte är sanktionerade därifrån.
På fredag den 10 november ställs polismördaren Jackie Arklöv åter inför rätta i säkerhetssalen i Stockholms tingsrätt. Han åtalades i somras för grova folkrättsbrott som han ska ha begått då han var legosoldat i Bosnien-Hercegovina 1993. Han anklagas bland annat för tortyr mot krigsfångar och civila.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".