Knapptryckningen som stängde av det analoga systemet vid Motalamasten förra året.

Länsbor berörs i ny övergång till digital-tv

               
På måndag är det dags för den största etappen hittills på en och samma dag i övergången till digital-tv. Då släcks de analoga tv-utsändningarna för bortåt en miljon tv-tittare. I Östergötland berörs hushåll i Ödeshög och Valdemarsvik.

I Ödeshög ställde många om till digital-tv redan vid den allra första nedsläckningen som skedde vid Motalamasten för ett år sedan. I den här etappen berörs främst boende vid Vättern och de sydvästra delarna av Ödeshög. Där har många tv:n inställd mot den analoga Skövdesändaren som släcks under morgondagen. Det är den stormast som täcker det största geografiska området i Sverige och som når Ödeshögs västra del bättre än Motalamasten.
- Folk verkar vara väl förberedda. När vi har klarat av etapp tre som vi kallar det för så har vi klarat av hälften av Sveriges hushåll, säger Stina Sandell som är informatör vid Digital-tv-kommissionen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".