Inger Janefjord idélots

Idéer blir verklighet i nytt projekt

Personal inom vård och omsorg har ofta smarta lösningar på saker som kan underlätta arbetet och hjälpa patienter och vårdtagare.

Nu ska de idéerna nosas fram genom ett nytt projekt kallat för PIMM. De uppfinningarna som håller ska sedan utvecklas för att i slutändan bli en produkt som kan säljas.

En sele för att hänga kryckorna i så att man kan ha händerna fria är ett exempel på hur en enkel lösning kan underlätta vardagen.

Tidigare har det inte funnits något bra sätt att ta hand om idéer som anställda kommit på och det var en av anledningarna till att PIMM startades.

PIMM står för produktförnyelse inom vård och omsorg och bakom står Almi företagspartner,landstinget och Norrköpings kommun.

Att uppmuntra och utveckla förslag som kommer från de som jobbar inom vård och omsorg kan förhoppningsvis också leda till att företag i länet får mer att göra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista