Norrköpingbo i knarkhärva

En Norrköpingsbo misstänks vara inblandad i den stora narkotikasmuggling som avslöjades av tullen och polisen i Halland häromdagen. I dag ska åklagaren ta ställning till om de sex inblandade ska begäras häktade.

Enligt Christer Harplinger på polisen i Halland är Norrköpingsbon och de andra kända av polisen sedan tidigare.

Det var i helgen som polis från Halland och Skåne samt nationella insatsstyrkan och Kustbevakningen deltog i aktionen utmed Öresundskusten. Fem personer greps då och lite senare greps ytterligare en.

En av de anhållna är hemmahörande i Norrköping. Östgöten misstänks precis som de andra fem för grovt narkotikabrott, men polisen säger inget om typen av narkotika eller hur stor mängd som hittats.

Husrannsakan har gjorts på flera platser och narkotika och fordon har tagits i beslag.

Troligen kan häktningsförhandlingarna mot Norrköpingsbon och de övriga hållas senare i dag.

För nästan exakt tio år sedan genomfördes ett liknande tillslag på samma ställe då bland annat 60 kilo cannabis hittades. Polisen uppger för Sveriges Radio Halland att det finns en koppling mellan helgens tillslag och razzian för tio år sedan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".