Demonstranter på Drottninggatan i Norrköping.

"Vi ska ha vår a-kassa kvar"

Ett par tusen personer demonstrerade igår i Linköping, Norrköping och Motala mot regeringens förslag till högre avgifter och lägre ersättning i a-kassan.

- Vi vill ha vår a-kassa kvar, vi vill ha vår a-kassa kvar, skanderande igår demonstranterna i Norrköping, men lite senare ändrade man parollen till det något mer bestämda vi ska ha vår a-kassa kvar.
En av de drygt tusen som demonstrerade i Norrköping var undersköterskan Lotta Lind.
- Jag tror att det kan betyda jättemycket för här visar man verkligen att man tycker illa om det här. Att vi inte alls står upp för vad alliansen står upp för.
Vid demonstrationen i Norrköping talade LO:s förste vice ordförande Erland Olausson på temat att arbetslöshetsförsäkringen är en trygghet även för de som har arbete - en trygghet som regeringen nu vill ta bort.
- Det tänker de fatta beslut om det sista de gör före jul. Det är regeringens julklapp till svenska folket. De borde skämmas, sade Olausson inför jublande demonstranter.
Under gårdagen var det bara i Östergötland som fackförbundet Kommunal anordnade demonstrationer. På andra håll i landet väntar man till den 14:e december då LO centralt demonstrerar mot regeringens förslag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".