Förlust för LHC

Det blev förlust med 2-4 för LHC mot Luleå borta igår.

Och det blev protester kring domarens arbete under matchen.

-Jag är fruktansvärt besviken på domaren som inte lät oss genomföra en bra hockeymatch, sade Jan Karlsson, assisterande tränare i Linköping, till TT.

Och Luleås tränare Slavomir Lener instämde.

-Vi kände samma sak. Vad man skulle önska är mer konsekvens i bedömningarna i elitserien. Någon får betala priset för att nivån varierar och i dag var det Linköping, sa Slavomir Lener.

Men domare Sören Persson tillbakavisar kritiken.

-Det är inte nivån som skiljer mellan perioderna, utan spelet, säger han.

Linköping dominerade första perioden stort, och Luleå låg under med 0-2 när andra perioden började, efter mål av Fredrik Emvall och Mikko Luoma.

I startperioden fick Luleå tre utvisningar, Linköping en.

I mittperioden drabbades östgötalaget av fyra utvisningar, Luleå av noll, och hemmalaget kunde reducera till 1-2, i spel fem mot tre, genom Mikael Renber, skriver TT.

Utvisningarna fortsatte för Linköping (fyra) i tredje perioden, och Pekka Saravo kunde kvittera i en rörig situation framför Jonas Fransson i gästernas kasse, då Mikko Luoma satt på botbänken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".