Dolphins herrar vände och vann

Norrköping Dolphins tog en skön seger i Basketligan på söndagen då man besegrade Jämtland med 100-96 hemma i Mässhallen.

- Det betyder mycket för fortsättningen, särskilt för självförtroendet, konstaterade Joakim Åström efter matchen.

Norrköping Dolphins låg under med tio poäng inför den sista quartern - men då kom en enorm forcering av norrköpingslaget.

- Vi ökade tempot i den fjärde perioden och det gjorde att vi vann matchen, fortsatte Joakim Åström.

David Bergström saknades i laget, då han överansträngt en hälsena, det gjorde att just Joakim Åström fick ta ett större ansvar.

- Det går ju inte att ta hans roll precis, men vi vann i alla fall och det är huvudsaken, svarade Joakim Åström ödmjukt på frågan om hur han tyckte att han klarat det uppdraget.

Dolphins har ett tufft spelschema just nu då man både spelar Europacupspel och Elitseriespel.

- Men man ska inte klaga, det är ju kul att spela. Det gäller att ta en match i taget, sa Joakim Åström.

Och i helgens sammandrag i Elitserien i rullstolsbasket blev det jackpot för Dolphins. Först besegrades Göteborg med 68-48, en match som sedan följdes upp med seger över Nacka med 54-51 och över Eskilstuna med 50-18.

Spelare som särskilt utmärkte sig i helgen var Joakim Lindblom, Mårten Kirman, Lars Mårtensson och Mårten Lilja. Resultaten gör att Dolphins toppar tabellen efter två spelade sammandrag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".