Ny förlust för Team Valla

Team Valla förlorade söndagens hemmamatch mot Tierp med 3-2 i set i en match där Team Valla visade upp ett ojämt spel.

- De individuella prestationerna på planen pendlar från bra elitnivå till nybörjare, sa Team Vallas tränare Henrik Johansson besviket efter matchen.

Det var två lag med stort poängbehov som möttes i Linköpings Sporthall på söndagen. Det var de båda lagens åttonde match, inför vilken Tierp hade hunnit med två vinster medan Valla fortfarande bara hade en vinst.

Och det blev en hård match som gick till fem set. Slutresultatet skrevs till 3-2 med setsiffrorna 22-25, 25-23, 12-25, 25-22, 8-15. Ett slutresultat som Team Vallas tränare Henrik Johansson var besviken över.

- Det här duger självklart inte, sa han efter slutsignalen.

De sex bästa lagen i Elitserien får efter jul spela i Elit A, medan de övriga får spela Elit B. Team Valla brukar höra hemma i den övre regionen av tabellen, men i år har spelet inte fungerat som det brukar.

- Det är frågan om vi har ställt till för stor skada att det inte går att reparera, så vi får nog ställa in oss på att spela Elit B efter jul, suckade Henrik Johansson.

Tränaren Henrik Johansson tror dock att laget snart kommer börja vinna matcher, och om två veckor kommer också en rejäl förstärkning tillbaka till laget då Mat Young återvänder.

- Det är ett tillskott i världsklass, så jag vet ju att vi kommer börja vinna matcher, men det tråkiga är att lagen som ligger framför oss också kommer börja vinna matcher. De lägger sig ju inte ner och dör bara för att han kommer till oss, fortsatte han.

Just nu befinner sig Team Valla nästsist i tabellen, på plats åtta av nio möjliga.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".