Wallströms nej inte lika definitivt

Eu-kommissionären Margot Wallström kan vara på väg att ändra sig om att bli partiledare för socialdemokraterna.

Enligt Lena Micko i Linköping som också är ledamot i partistyrelsen verkar det som att hennes nej inte är lika definitivt.

Margot Wallström har ett starkt stöd hos många socialdemokrater.
Problemet har varit att hon så sent som för två månader sedan gjorde klart att hon inte ställer upp i partiledarvalet på extrakongressen i mars nästa år.

Men nu tycks hon alltså vara på väg att svänga enligt Lena Micko.

Arbetet med att nominera kandidater ute i partidistrikten ska inte vara avslutat förrän i början av december.
Men Lena Micko som också är tillförordnad distriktsordförande i Östergötland, gör ingen hemlighet av att Margot Wallström är hennes kandidat till partiledarposten. 

-Det är väldigt bra kandidater som nu diskuteras och alla skulle mer eller mindre ha bra möjligheter att göra ett bra jobb. Men man måste fundera över vilken person som passar bäst som lagledare och det tror jag Margot Wallström skulle vara säger Lena Micko. 

Kravet som en del socialdemokrater ställt på att en partiledare ska sitta i riksdagen för att kunna delta i den politiska debatten, ser inte Lena Micko som något hinder.
Om nu Margot Wallström har ändrat sig kan det snarare vara en fördel menar partikollegan.

-Kombinationen mellan en riksdagsgrupp som märks och syns och samtidigt ha en partiledare som kan ägna tiden utanför riksdagen ännu mer uppmärksamhet skulle vara bra för att bygga upp socialdemokratin inför nästa val avslutar Lena Micko.