Östgötska cyklister prisade

Igår höll Svenska Cykelförbundet den årliga Cykelgalan. En gala som två östgötska cyklister gick vinnande ifrån. Anna Enocsson utsågs till årets mountainbikecyklist och Monica Holler vann priset för årets prestation.

På årets Cykelgala var Monica Holler från Linköpingsklubben CK Hymer nominerad i två klasser; bästa landsvägscyklist och årets prestation. Och en av två möjliga priset fick hon ta emot - det för årets prestation.

- Hon vinner med motiveringen att hon lyckats ta medalj på EM tre år i rad, det tyckte juryn var värt att prisa, säger Björn Stenberg, som är projektledare för Cykelgalan.

Anna Enocsson har haft en tuff säsong. I somras kraschade hon så hårt att många trodde att hennes karriär var över. Men Anna Enocsson bestämde sig snabbt för att ta sig tillbaka till cyklingen och nu börjar rehabträningen ge resultat. Snart är hon ute på tävlingsbanorna igen. Igår behövde hon dock inte cykla för att bli prisad - den regerande svenska marathonmästarinnan fick kliva upp på scenen och ta emot priset för årets mountainbikecyklist accompanjerad av publikens hyllningar.