Oavgjort för LHC i Mora

LHC spelade borta mot Mora på måndagkvällen och matchen slutade oavgjort, 2-2.

LHC har nu sju matcher i rad utan seger, den senaste kom 4 november när laget gästade Mora förra gången.

Mora klarade 2-2 hemma mot Linköping. Kvitteringen styrde Teemu Elomo in med misstänkt hög klubba.
-Det var inte hög klubba, sade Elomo.
-Solklar hög klubba, han var uppe i belysningen och viftade, kontrade Linköpings Niklas Persson som därmed inte blev matchhjälte.

Linköping satte hög fart direkt i Mora. Första minuten skapades tre feta målchanser men Mikko Rämö i Mora-målet visade direkt att han hade en bra kväll.
-Jag är riktigt nöjd med min insats. Jag hade det tungt i början av säsongen när jag blev skadad i sista träningsmatchen och blev sedan pappa och sov inte så mycket på nätterna. Men nu känns det riktigt bra, sade Rämö som hamnat lite i skuggan av landsmannen Juha Pitkämäki.

Rämö var chanslös på Linköpings 1-0-mål och hade heller inte mycket att göra när Niklas Persson gjorde 2-1 för Linköping, ett snyggt solomål.

Mellan målen hade båda lagen skapat en drös chanser men Cechmanek i LHC-målet var också på spelhumör och stoppade bland annat en straff från Moras skyttekung Pavel Brendl.

Moras kvittering till 2-2 kom i spel fem mot fyra. Jarno Kultanen sköt från blå linjen och Elomo styrde in pucken. Cechmanek reagerade direkt protesterade ivrigt. Han fick inget gehör från domare Vinnerberg.
-Jag hade klubban högt från början men när den träffade pucken var den inte för hög, sade Elomo efter säsongens tredje mål.
-Visst är det skönt att få göra mål för mig personligen men det viktigaste är inte vem som gör målen. För oss var det mycket viktigt med en poäng efter den dåliga insatsen senast mot Frölunda, sade Elomo.

Linköping har nu sju matcher i rad utan seger, den senaste kom 4 november när laget gästade Mora förra gången.
-Det gäller att se ljusglimtarna, vi har inte förlorat under ordinarie tid i de tre senaste matcherna, sade Linköpings Niklas Persson.
-Känslan är också att vi borde kunnat avgöra alla dessa tre matcher. Men så blir det ibland. Det är också lite extra tungt att tappa segern på en hög klubba. De vevade verkligen reprisen i jumbotronen så att alla skulle se att det var hög klubba och bli lite extra knäckta. Tyvärr får inte domaren titta på reprisen, sade Persson.

För Mora innebar poängen att laget avancerade till nionde plats i tabellen, förbi Djurgården.

Sune Karlsson/TT