Åklagare yrkar på sju års fängelse

Idag avslutades rättegången i Norrköpings tingsrätt mot de två 20-åriga män som är misstänkta för att ha dödat en 26-årig man från Tyskland genom att först misshandla honom och sedan kasta honom i vattnet i Motala Ström där mannen senare hittades drunknad.

Under den sista rättegångsdagen fick man flytta till en större sal vid Norrköpings tingsrätt eftersom ett 50-tal vänner och anhöriga till de åtalade och den döde mannen skulle få plats. De två åtalade var mycket sammanbitna när åklagaren och försvarsadvokaterna höll sina slutanföranden.
Åklagare Mats Näkne yrkade i första hand på att männen skulle dömas till sju års fängelse för mord, i andra hand för grovt vållande till annans död och grov misshandel och minst tre års fängelse.
Varför bedömer du det som mord?
- Därför att de har visat fullständig likgiltighet inför den situationen som de försatt den nu omkomne killen i.
De båda försvarsadvokaterna menade att åklagaren inte kunnat styrka att de åtalade haft uppsåt att döda den tyske mannen. Den ene mannens advokat yrkar därför att hans klient ska dömas till vållande till annans död alternativ dråp och fängelse i ett och ett halvt till två år. Den andre försvarsadvokaten yrkade på vållande till annans död och påföljden villkorlig dom och samhällstjänst.
Domen meddelas den sjunde december och de två åtalade stannar kvar i häktet.