Människokäke funnen i Linköping

Uppdaterad 16:24
Den käke som hittats i Linköping i närheten av Cloetta Center kommer från en människa, det har rättsläkare nu konstaterat.

Käken hittades i området runt ishallen och Tekniska verken av en privatperson igår eftermiddag.  Efter undersökningar av käken vet man att det är en underkäke som härstammar från en människa. Om den kommer från en man eller kvinna är oklart men rättsläkare tror att den tillhör en medelålders person. Enligt Jan Staaf, chef för kriminalenheten i Linköping, vet man inte hur gammal käken är och han säger att den kan komma från någon fornlämning, till exempel en grav. Men den kan också komma från modern tid.
- Vi kan inte utesluta att den kan tillhöra någon av de personer som vi har anmälda försvunna sedan en tid tillbaka eller personer som av någon anledning inte har anmälts försvunna, säger Jan Staaf.
Under dagen har polisen sökt efter fler fynd i området men inte funnit något.
- Undersökningarna kommer pågå även under morgondagen, berättar Jan Staaf.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".