Färre tror Wallström kan övertalas

Nu börjar de socialdemokratiska partimedlemmarna att tvivla på att Margot Wallström verkligen kan övertalas till att ta jobbet som partiledare efter Göran Persson. Partidistriktet i Östergötland tror att partiet måste tänka om.

– Jag tror att även om vi är oerhört många som gärna skulle se henne som partiledare så börjar Sverige kanske förstå att hon inte står till förfogande, säger ombudsmannen i Östergötland Lars Bengtsson till Ekot.

Av de socialdemokratiska partidistrikt som bestämt sig för en kandidat vill de flesta att EU-kommissionären Margot Wallström blir ny partiledare.

Hon har ett mycket starkt stöd hos många medlemmar, men efter gårdagens klara nej från Margot Wallström tvivlar en del i partiet på om hon och även Carin Jämtin verkligen är att räkna med som kandidater till partiledarposten.

I det socialdemokratiska kvinnoförbundet, har dess olika distrikt propagerat starkast för de tre kvinnorna Wallström, Jämtin och Sahlin.

Nu är vice ordföranden Anne Ludvigsson från Linköping osäker på om Wallström står till förfogande.

– Det jag kan läsa ut ifrån det senaste uttalandet som hon har gjort så kan jag känna att det blir tyngre, säger Anne Ludvigsson, i det socialdemokratiska kvinnoförbundet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".