SSU-bråk

Ett storbråk har blossat upp inom SSU efter Anna Sjödins avgång.

SSU i Östergötland anklagar nu det egna förbundet för maktfullkomlighet och anser att en inre krets gör allt för att klamra sig fast vid makten.

Östgötadistriktet menar att den nuvarande förbundsstyrelsen saknar all form av självinsikt.

Kritiken kommer efter det att SSU’s förbundsstyrelse hade ett extra möte igår eftermiddag där man valde att inte utse någon tillförordnad ordförande efter Anna Sjödin. En lösning med en tillförordnad ordförande var vad distriktet i Östergötland ville se, och det ville även en tredjedel av förbundstyrelsen, men det förslaget gick alltså inte igenom.

Enligt SSU’s vice ordförande i Östergötland, Ellen Oscarsson, är det dessutom fel att personer som fungerat som nära rådgivare åt Anna Sjödin nu också belönas med platser i ledningen.

Ellen Oscarsson syftar då bland annat på att Carl Kangas igår eftermiddag valdes till ledningssamordnare bredvid Mattias Vepsä, som ska vara SSU’s ansikte utåt fram till dess att en ny ordförande väljs i augusti nästa år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".