Budgeten antogs i Norrköping

Det blev ett ja till socialdemokraterna, vänstern och miljöpartiets budgetförslag i Norrköping igår kväll.

Oron var stor för hur sverigedemokraterna, som har vågmästarroll i kommunen, skulle rösta.  Men sverigedemokraten Petter Carlsson kom aldrig till mötet och Kjell Askekrona, som är politisk vilde, valde att rösta på majoritetens förslag.

Det var det första fullmäktigemötet för Kjell Askekrona, en politisk vilde som kunde komma in i fullmäktige genom att skriva sitt eget namn på sverigedemokraternas valsedel. Han tillsammans med Petter Carlsson kan skapa stor oreda i Norrköpings kommunfullmäktige. Men Petter Carlsson dök aldrig upp till fullmäktigemötet och Kjell Askekrona ställde sig på majoritetens sida. Men oron för hur dessa två personer kommer att rösta har varit stor hos majoriteten.

Kommunstyrelsens ordförande, socialdemokraten Mattias Ottosson, berättar att de har haft en hel del överläggningar inte bara med vänsterpartiet och miljöpartiet utan även med den borgerliga alliansen kring budgeten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".