Norrköpings Tidningar anmäler hot

Norrköpings Tidningar har idag gjort en polisanmälan efter en serie hot som riktats mot tidningens sportchef Mats Wilner.

Ett tiotal hot har kommit in till tidningen via fax och chefredaktören Karl-Åke Bredenberg säger att hoten är kopplade till en artikelserie om Linköpings HC som tidningen började publicera 28 december.

- Det är nån som inte tycker om våra artiklar om LHC.

Hoten mot sportchefen Mats Wilner har pågått under hösten men efter att artikelserien om LHC började publiceras den 28:e december har hoten kommit tätare och blivit grövre.

Chefredaktören Karl-Åke Bredenberg vill inte gå in på vad för slags hot det handlar om och man vet heller inte vem som ligger bakom breven.

Men tidningen bedömmer alltså hoten som så pass allvarliga att man nu gör en polisanmälan.

-Dels är det ju otäckt oavset när det gäller hot mot en tidning. Syftet är ju att skrämma till tystnad. Syftet är ju också att se till så att det inte blir en öppen dialog mellan allmänheten och tidningen. Det är någon som vill att vi, på grund av vi är rädda eller känner oss hotade, begränsa det vi skriver och skriva på det sätt som vederbörande hotare tycker är bättre.

- Men det gör vi inte utan vi kommer att fortsätta att skriva om LHC och om alla lag som vi tycker är intressanta, säger Karl-Åke Bredenberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".