Söderköpingsbor kritiska till ny politisk modell

Idag har politikerna i Söderköping informerat de kommunanställda om hur Söderköping ska styras de kommande åren. I kommunen kommer det finnas fyra kommunalråd, något som en del invånare i Söderköping är skeptiska till.

De borgerliga partierna får i den nya modellen som aldrig prövats i Söderköpings kommun en kandidat vardera på ledande poster. De fyra ska ansvara för olika områden och tre av dem kommer vara halvtidsarvoderade politiker. Men ute bland söderköpingsbor på stan är man skeptisk till den här modellen:
– Jag tycker att det är en så pass liten kommun så att det skulle räcka med ett kommunalråd. Fyra i en sådan här liten stad är ganska mycket. 
– En så liten kommun ska ha tre kommunalråd, det tycker jag var att ta i. Det har ju gått bra med ett kommunalråd förut så det borde väl gå bra fortsättningsvis också.
– Risken är ju att det blir osams inbördes. De är ju sådana despoter allihop de där så var och en vill bestämma på sitt sätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".