LHC:s nya tränare: försvarspelet måste bli bättre

Uppdaterad 15:30

- Vi kommer att jobba vidare med det vi jobbat med tidigare, men det vi måste blir bättre på är det defensiva spelet, det sa LHC:s nye tränare Janne Karlsson när laget idag samlades i Cloetta Center för den första träningen efter förlustmatchen mot Frölunda i helgen.

- Under de två sista matcherna har vi spelat lysande halva matchen även defensivt, men nu är det ju så att matcherna håller på i 60 minuter, säger Janne Karlsson, som fram till nu varit assisterande tränare. 

Efterträder sparkade Persson
Han kom från Frölunda inför den här säsongen och tar nu över efter Gunnar Persson, som fick sparken efter förlustmatchen mot just Frölunda. Till sin hjälp får han Magnus Hävelid som tidigare tränade LHC:s J20-lag. Dessutom fortsätter Mattias Elm som tredjetränare med ansvar för målvakterna bland annat.

Janne Karlsson-effekt efterlyses
Redan i morgon är det upp till bevis för den nya trojkan. Då tar regerande svenska mästarna Färjestad, som ligger trea i tabellen, emot LHC hemma i Karlstad. En Janne Karlsson-effekt efterlyses nu av supportrarna i Linköping, men Rolf Lind som bevittnade dagens träning är skeptisk:

- Det kan bli vinst eller förlust, hur som helst.