Nu har alla permanentboende ström

Huvuddelen av de många strömavbrott som stormen Per orsakade i länet är nu åtgärdade. 

Trots den kraftiga blåsten i helgen är antalet strömlösa hushåll nu nere på runt 400 och enligt elbolagen rör det sig i huvudsak om sommarstugor. 

Vid den här tiden förra veckan var närmare 20 000 östgötska hushåll utan ström. Nu är den siffran nere på runt 400 och enligt Lars-Göran Netz, regionchef på Eon, ska alla permanentbostäder nu ha ström:

- Ja, nu har vi kommit så långt så att jag tror att vi kan säga att alla fast boende har ström. Däremot har vi fortfarande ett antal lågspänningsfel men de berör sommarstugor och andra anläggningar som kunnat prioriteras ner, säger han.

Nya strömavbrott igår
Samma besked ger Vattenfall idag. Under gårdagen steg dock siffrorna tillfälligt. Det var den kraftiga blåsten mellan lördagen och söndagen som orsakade nya strömavbrott. Sammanlagt blev runt 1500 hushåll i länet utan ström. Enligt  Lars-Göran Netz kunde de nya felen dock lagas snabbt: 

- Vi jobbade ju med full styrka hela helgen så att de fick tillbaka sin ström ganska omgående under söndagen.

Ny felanmälan
Helt säker på att alla permanentbostäder nu har ström igen är dock Lars-Göran Netz inte. De kunder som eventuellt fortfarande saknar el uppmanas därför att kontakta elbolaget på nytt även om en felanmälan redan gjorts:

- Ja, det har ju varit så väldigt mycket för oss så vi kan ju ha missat någon och då är vi tacksamma om man ringer igen.