Östgötapolisen hämtade 27-åringens DNA-prov

Uppdaterad version 16:00

Polisen i Östergötland har inte helt släppt misstankarna om att den 27-årige man, som nu sitter häktad misstänkt för mordet på en 8-årig pojke i Norrahammar igår, även kan vara ansvarig för dubbelmordet i Linköping.
Tidigare idag hämtades den mordmisstänktes DNA-prov av Linköpingspolisen.

Enligt sjukvården ska 27-åringen ha befunnit sig på den psykiatriska kliniken i Jönköping när dubbelmordet begicks, men enligt Benniet Henricson vid Linköpingspolisen kommer man ändå att jämföra hans DNA med de prover som säkrats på mordplatsen i Linköping.

Inte helt säkra
- Sannolikheten för att han verkligen var på sjukhuset är givetvis stor, men även om det inte finns några noteringar om permissioner eller rymningar kan vi inte vara helt säkra förrän vi fått svaren från SKL, säger Benniet Henricson, som tidigare idag själv hämtade det DNA-prov som tagits på 27-åringen i Jönköping.

- Jag var ändå på väg till Linköping från Göteborg och på det här sättet sparar vi tid, säger Benniet Henricson.

Hoppet har sjunkit 
Han säger också att hoppet om att det verkligen är samma gärningsman som i Linköping givetvis har sjunkit, men att det ändå är viktigt att få ett hundraprocentigt besked.

- På SKL har man lovat att behandla ärendet med förtur så i början på nästa vecka räknar jag med att vi ska veta säkert.  

Läs mer: