Polisen undersöker brandplatsen i Bestorp

Den äldre man som befaras ha omkommit vid villabranden i Bestorp utanför Linköping igår förmiddag har fortfarande inte hittats. I förmiddags inledde polisens tekniker sin undersökning av brandplatsen.

Det var en förbipasserande som upptäckte branden i det avsides belägna huset i Bestorp igår förmiddag. Räddningstjänsten larmades, men när brandkåren kom fram hade huset redan brunnit ner till grunden.

-Bara murstocken återstår, säger Christer Branthammer som ansvarar för den undersökning av brandplatsen som polisens tekniker inlett idag.

Befaras ha omkommit 
I huset bodde en äldre man och eftersom både hans bil och rullator fanns kvar utanför huset, befarar polisen att han omkommit i branden.

- Allt tyder väl på det, men vi kan ju inte säga något säkert förrän vi har undersökt brandplatsen, säger Christer Branthammer.

Svårt fastställa brandorsak
Han säger också att undersökningen kan komma att ta flera dagar eftersom huset är så förstört och att det sannolikt inte kommer att gå att fram någon brandorsak:

- Det brukar vara svårt när skadorna är så omfattande. I första hand inriktar vi oss på att klarlägga om mannen fanns kvar i huset.