Kritik mot det drogförebyggande arbetet i Finspång

Föreningar som arbetar för att minska droganvändningen i Finspång är kritiska till hur kommunen sköter det drogförebyggande arbetet.

Att en ny brottssamordnare ska börja arbeta och att KRIS, kriminellas revansch i samhället, är på gång att starta i Finspång är inte tillräckligt, enligt föreningarna.

Finspång har haft problem med ungdomsbrottslighet och kriminalitet och nu ska alltså en ny brottssamordnare börja arbeta och KRIS är på väg att starta i Finspång.

Under förra året var Föreningar för ett drogfritt Finspång, FFDF, på väg att lägga ned sin verksamhet eftersom de inte tyckte att det fick något gehör för sitt arbete. FFDF vill på olika sätt informera och få föräldar, föreningar och organisationer engagerade för att barn och ungdomar ska förstå riskerna med att använda droger.

Föreningarna tycker att kommunen ska ha en drogsamordnare men har bara delvis fått gehör för sin önskan. Den här veckan börjar dock den nya brottssamordnaren sin tjänst. Men det räcker inte, tycker Gösta Johansson som länge engagerat sig för att minska drogmissbruket.
– Det behövs en drogsamordnare och det brottsförebyggande rådet har knappt inte existerat under 2005 och 2006.