Polisen förtegen om misstänkt mord i Motala

Uppdaterad version 16:30

Under dagen har utredningen runt den 51-årige man som igår kväll hittades död i sin lägenhet i Motala fortsatt. Polisen misstänker att det rör sig om mord, men är fortfarande förtegen om hur mannen dött. 

- Det enda jag kan säga just nu är att det finns omständigheter som pekar på att han bragts om livet, säger Pär-Åke Ekholm som leder utredningen.

Anhörig larmade polisen
Det var vid 19-tiden i går kväll som en anhörig hittade den 51-årige mannen död i sin lägenhet i de västra delarna av Motala. En utredning inleddes omedelbart och redan under natten hölls de första förhören med anhöriga och omkringboende. Ytterligare förhör har hållits under dagen:  

- Vi har både pratat med grannar och andra, men vad som framkommit behåller vi för oss själva i det här läget, säger Pär-Åke Ekholm på tisdageftermiddagen.

Inget motiv
Någon misstänkt för brottet finns det i nuläget inte och Pär-Åke Ekholm är också mycket förtegen om vilka fynd som gjorts i mannens lägenhet. Nu inriktar man sig på att ta reda på så mycket som möjligt om 51-åringen, säger han:

- Det handlar om att försöka kartlägga hans sista dagar i livet. Vad han gjorde och vilka han umgicks med.

                                                     Louise Martinsson 
                                                        louise.martinsson@sr.se